VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, січ. 26, 2023

Усі аксесуари ВЕЛЮКС мають досить високий показник зносостійкості. Багато наших тканин проходять спеціальну обробку і мають ефект «відштовхування» пилу та бруду. Щоб вони виглядали якнайкраще, радимо внести їх у свої плани весняного прибирання. Датський дизайнерський продукт робить процес обслуговування швидким і простим.

Ось кілька порад стосовно догляду за шторами ВЕЛЮКС.

26.01.23

Прибирання пилу

Щоб Ваші штори виглядали як нові, потрібно регулярно чистити їх від пилу. Використовуйте серветку з мікрофібри або ганчірку. Переконайтеся, що Ви закрили штору повністю, коли протираєте її, щоб позбутися всього пилу та бруду. Уникайте використання агресивних хімікатів безпосередньо на тканинах, оскільки вони можуть спричинити розтікання барвника або пошкодження волокон.

Використання пилососу

Більшість пилососів постачаються з насадкою-щіткою для м’яких меблів. Це ідеальний інструмент для видалення додаткового пилу та бруду з Ваших мансардних штор. Будьте обережні – більшість пилососів достатньо потужні, щоб всмоктувати пил без надмірного тиску.

Чищення плям

Якщо ви помітили бруд на шторі, точкове очищення допоможе їх усунути. Ми рекомендуємо починати з м’якої губки/ганчірки та дуже м’якого миючого засобу. Акуратно протріть вологою губкою забруднене місце та видаліть пляму. Уникайте надмірного тиску на тканину та сильного тертя, оскільки це може пошкодити її. Не використовуйте хімікатів, які можуть спричинити знебарвлення або розтікання фарби на тканині.

Карниз та направляючі

Вам потрібно переконатися, що карниз та направляючі штор так само доглянуті, як і тканина. Протріть ці елементи м’якою тканиною, водою та м’яким миючим засобом.

Утримання штор у чистоті – це продовження їх терміну служби, зменшення впливу алергенів та позитивні емоції, коли заходиш у сяючу чисту кімнату.

 

 

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше