VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, лист. 10, 2022

Правильна вентиляція – це те, що забезпечує свіже та здорове повітря у вашому домі. Іншими словами, належна вентиляція потрібна вашому дому, щоб дихати!

Сьогодні, при новому будівництві, люди прагнуть зробити будинок з максимальною теплоізоляцією, проте з іншого боку – не можна повністю «закупорити» будівлю, бо це шкідливо для здоров’я його мешканців. Подібно до легенів, домівки повинні мати можливість дихати, щоб брудне повітря видалялося та поповнювалося свіжим чистим повітрям. Коли ваш будинок не може дихати, у ньому підвищується волога, а також рівень запахів, газів, пилу та інших забруднювачів повітря, якими починає дихати ваша родина.

0_1

Щоб запобігти високим рівням забруднення, вуглекислого газу або вологості у вашому домі, вам потрібно змусити систему вентиляції працювати на вас. І саме мансардні вікна ВЕЛЮКС можуть відігравати визначальну роль у вентиляції приміщення. Чому?

Більшість моделей вікон мають середню вісь відкривання. І саме це дозволяє формувати відразу два потоки повітря одночасно. Тобто коли ми відкриваємо мансардне вікно, то повітря, яке накопичилось в приміщенні, рухається назовні через верхню частину вікна, а свіже повітря з вулиці має змогу надходити всередину через нижню частину вікна. І повітрообмін відбуваються досить швидко. Це дуже важливо взимку. Адже ми не можемо собі дозволити надовго відкрити вікно через холод з вулиці. А відкривши взимку мансардне вікно, Ви маєте змогу повністю провітрити, наприклад, спальню за лічені хвилини.

0_2Мансардні вікна можуть посилити природну вентиляцію вашого будинку завдяки явищу, відомому як «ефект природньої тяги» або «ефект димоходу». Ми знаємо, що гаряче повітря підійматися над більш холодним, і згаданий вище ефект працює на основі цієї закономірності. Коли ви одночасно відкриваєте вертикальні вікна та мансардні вікна, тепле затхле повітря, що накопичується під стелею, виходить через мансардні вікна, а прохолодніше свіже повітря надходить через фасадні вікна. Наприклад, відкривши лише два вікна, ви дозволяєте повітрю «пройти» через ваш дім, що забезпечує провітрювання всього будинку.

 

Всі моделі вікон ВЕЛЮКС оснащені вентиляційним клапаном. Унікальною особливість вентиляційного клапана ВЕЛЮКС є те, що у ньому є фільтр від пилу та комах та повітря має пряму траєкторію руху, без проміжних камер у верхній рамі вікна. Це дозволяє свіжому відфільтрованому повітрю надходити на мансарду без необхідності відкривати все вікно. Така функція особливо зручна під час поганої погоди, коли вас немає та коли ви спите. Вентиляційні клапани працюють цілодобово завдяки природному явищу підйому гарячого повітря, і все це без додаткового використання електроенергії. Ця опція актуальна в теплий період року і взимку не використовується. В холодний період краще відкрити вікно на кілька хвилин – це значно енергоефективніше.

0_3

Можливість повітрообміну завдяки мансардним вікнам варто застосовувати і в одноповерховому будинку. Особливо, якщо говорити про кухню. Кухня є однією з найважливіших кімнат у вашому домі. Саме тут проводиться досить багато часу. Але разом з тим саме на кухні часто може бути надмірна вологість та підвищений рівень вуглекислого газу. Тому в одноповерхових будинках зі скатним дахом варто «відкривати» стелю, не робити горизонтального перекриття, щоб у такий спосіб забезпечити можливість встановлення мансардних вікон і швидкої вентиляції.

Свіже повітря – це запорука комфорту та здоров’я. А мансардні вікна ВЕЛЮКС відіграють важливу роль у досягнення найкращих показників якості повітря у Ваших оселях.

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше