VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, жовт. 27, 2022

Для унеможливлення попадання вологи з приміщення в утеплювач на мансарді використовують пароізоляційні плівки. В місці встановлення мансардного вікна пароізоляційна плівка має бути герметично з’єднана з вікном. Для того, щоб ця герметичність була виконана на відмінно, потрібно застосувати пароізоляційний фартух ВЕЛЮКС (ВВХ).

_01Кути біля вікна при обході пароізоляцією – це найбільш проблемне місце. Якщо ці з’єднання виконувати з пароізоляційної плівки в рулонах, то щоб правильно і герметично обійти мансардне вікно, одна людина має витратити приблизно 1-1,5 години. У випадку, коли майстер «дуже поспішає» – це місце стає проблемним, і як результат може з’являтись волога на відкосах або в кутах примикань відкосів до вікна. Кути в пароізоляції ВЕЛЮКС спаяні на виробництві та додатково посилені, і тому вище описані ризики відразу зникають.

Крім того, продукт ВВХ має в місцях примикання до вікна ущільнювач з пвх. Ширина ущільнювача виконана в розмір ширини віконного пазу і завдяки цьому ідеально та герметично монтується. А для того, щоб такий монтаж був ще зручнішим та легшим, в комплекті також присутній олівець зі спеціальним червоним ковпачком, який «заводить» цей ущільнювач в паз. Далі пароізоляція ВВХ виводиться на рівну площину та поєднується з загальною пароізоляцією. Спеціальна клейка стрічка для такого поєднання також є в комплекті.

_02Завдяки пароізоляції ВЕЛЮКС такий складний та відповідальний вузол можна виконати за 15-20 хв без жодних похибок та насолоджуватись комфортом, перебуваючи біля мансардного вікна в будь-яку пору року.

Для надійного встановлення рекомендується встановлювати вікно, комір для гідроізоляції з покрівлею, комплект BDX для гідроізоляції під покрівлею та комплект BBX для пароізоляції з середини приміщення (захист від проникнення вологи з середини приміщення).

 

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше