VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, січ. 19, 2023

При виборі мансардного вікна ми звертаємо увагу на його теплоізоляційні показники. А чи знаєте Ви, що вибір коміра також може впливати на енергозбереження? Компанія ВЕЛЮКС пропонує поглиблений монтаж мансардних вікон з коміром EDJ 2000/EDN 2000. Комір EDJ 2000 призначений для профільованих покрівельних матеріалів з висотою профілю до 90 мм, EDN 2000 – для плоского покрівельного матеріалу з висотою до 16 мм. З цим коміром вікно ВЕЛЮКС заглиблюється в конструкцію даху і зливається з покрівельною площиною.

19.01.23

При монтажі вікон з коміром EDJ 2000/EDN 2000 вікно ВЕЛЮКС розташовується в даху на 40 мм нижче, ніж при стандартному, тому ззовні це буде виглядати так, ніби мансардне вікно та, наприклад, черепиця, знаходяться на одній лінії. Для довідки, при стандартному монтажі вікно виступає приблизно на 80 мм над обрешіткою, і тому ваше мансардне вікно буде знаходитись вище покрівельного матеріалу.

 

Переваги поглибленого монтажу

  • Теплоізоляція. Поглиблений монтаж зменшує охолоджувану площу віконної рами, що виступає над площиною даху, а це сприяє поліпшенню теплоізоляційних властивостей. Комір EDJ і EDN 2000 включає в себе комплект теплоізоляції BDX-F, гідроізоляційний фартух і дренажний жолоб. Теплоізоляційний комплект BDX-F у поєднанні з мансардними вікнами покращує коефіцієнт теплопередачі на 0,2 Вт/(м2К).
  • Естетика. Більш глибоке встановлення має естетичний ефект, оскільки мансардне вікно не виступає з площини даху. Це також забезпечує більшу гнучкість проектування для архітекторів.
  • Вид з вікна. «Занурюючи» вікно глибше, ми покращуємо оглядовість з вікна.
  • Щільність. Вікно краще захищене від несприятливих погодних умов, зокрема, сильних холодних вітрів, оскільки не виступає за межі покрівельного матеріалу.

Отже, при виборі мансардних вікон та їх теплофізичних характеристик також звертайте увагу на вибір коміра. А коміри для поглибленого монтажу мають стільки переваг, що це має бути Вашим стандартним вибором.

 

 

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше