VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, жовт. 6, 2022

Мансардні вікна – це неймовірний спосіб перетворити темні та невикористані простори на кімнати, повні можливостей та комфорту. Після того, як ви визначилися зі своїм мансардним вікном, вам обов'язково потрібно подумати про ще одну річ – це комір.

Комір є надзвичайно важливою частиною мансардного вікна. Це захист від несприятливих погодних умов, таких як дощ або сніг. Він встановлюється навколо вікна, допомагає бездоганно поєднати вікно з покрівельним матеріалом і забезпечує повну водонепроникність.

Без правильно встановленого коміру ваші вікна можуть постраждати від протікань. Такі протікання важко помітити, поки не стає надто пізно, коли вже завдано значних збитків вашому даху та вікну.

0Сам комір виготовляється з алюмінію, пофарбованого в темно-сірий колір. Унікальною особливістю комірів ВЕЛЮКС є використання в якості ущілювача вспіненого поліетилену. Це матеріал, який не боїться ультрафіолету і, що ще важливіше, не вбирає в себе вологу. Для порівняння: поролон, набравшись вологи і під дією ультрафіолету, досить швидко перетворюється на порох. Крім того, що ущільнювач ВЕЛЮКС є довговічним (термін експлуатації 30 років), він ще є перфорованим. Саме перфорація дозволяє максимально «пристосуватись» до будь-якої форми покрівельного матеріалу, і це відповідно унеможливлює появу найменших шпаринок, наприклад для проникнення снігу. Ще однією унікальною характеристикою для комірів ВЕЛЮКС є нижній фартух коміра. Він виготовлений з двох шарів алюмінію та бітуму всередині. Бітум забезпечує жорсткість цієї конструкції навіть при великих вітрах.

Коміри доступні в ряді різних моделей, специфічних для вашого даху. Вибір залежить від того, який у вас покрівельний матеріал, і від того, як ви хочете розмістити вікно на даху. Розглянемо найпопулярніші варіанти комірів.

Який комір обрати?

EDZ

Для стандартного монтажу мансардного вікна в профільований покрівельний матеріал. Максимальна висота профілю – 45 мм та кут нахилу даху має бути в межах 20°-90°. Підходить до більшості дахів з металочерепиці та металопрофілю.

EDW

Для стандартного монтажу мансардних вікон в профільований покрівельний матеріал з висотою профілю до 120 мм. Тобто такий варіант підходить для високопрофільованих покрівельних матеріалів, а також дахів з шиферу та очерету. Кут нахилу даху має бути в межах 15°-90°.

EDS

Для стандартного монтажу мансардних вікон в плоский покрівельний матеріал, наприклад бітумна черепиця. Кут нахилу даху має бути в межах 15°-90°.

EDJ/EDN

Для поглибленого монтажу мансардних вікон в профільований покрівельний матеріал до 90 мм висота профілю / плоский покрівельний матеріал. Кут нахилу даху має бути в межах 20°-90°. Це можливість заглибити мансардне вікно на 4 см в покрівельний пиріг і у такий спосіб покращити теплоізоляцію на 9%.

Варто зауважити, що коміри EDW, EDS, EDJ, EDN відразу комплектуються системою «теплого монтажу» BDX 2000. Ця система дозволяє зробити рівномірну теплоізоляцію навколо вікна, що мінімізує появу містків холоду, та надійну гідроізоляцію для захисту від конденсату. І принцип «гуртом дешевше» також притаманний цим комплектам. Адже завжди комплект «теплого монтажу» можна докупити окремо, але окремо – значить дорожче.

Отже, комір є надзвичайно важливою частиною мансардного вікна. Ми пропонуємо різноманітний асортимент комірів, гарантуючи, що ваше мансардне вікно має лише найкращу якість.

 

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше