VELUX Blog UA

Автор Ігор Коляда, серп. 23, 2019

Мансарда необов'язково повинна бути запиленим та темним горищем, призначеним для зберігання непотрібних речей. Тут можна облаштувати спальню, робочий кабінет або навіть кухню. Зупинимося на останньому варіанті і подивимося, наскільки він перспективний.

Якщо Ви хочете, щоб ваше кухонне приміщення на мансарді було на 100% комфортним та функціональним, варто виконати такі умови:

• якісна (подвійна) теплоізоляція для покрівлі;
• вирішити питання з комунікаціями;
• встановити спеціальні вологостійкі мансардні вікна з системою вентиляції.

Мансарда може бути одночасно не тільки кухнею, а й їдальнею. Сходи сюди повинна бути з широкими сходинками і надійними поручнями.


Вибираємо меблі для мансарди правильно

Тут недоречні традиційні гарнітури для кухні. Вони занадто громіздкі і займають багато місця. Рекомендується вибирати меблі під замовлення, щоб були враховані всі нюанси планування. Добре, якщо меблевий гарнітур буде П- або Г-подібної форми. Але для остаточного вирішення слід порадитися з дизайнерами, адже потрібно взяти до уваги безліч моментів: площа горища, висота стель, перекриття та форма.

Там, де стеля занижена, краще помістити кухонний стіл або диван. Також прийнятно тут встановити нижні ящики, тумбочки, мийку або варильну поверхню.

Добре для мансарди купувати модульні системи та конструктори.


Мансардні вікна: основні вимоги

Площа вікон на мансарді повинна складати приблизно 10 відсотків площі підлоги.

Крім того, вікна для мансарди слід вибирати вологостійкі. Чому це важливо? Справа в тому, що мансарда швидко прогрівається. Маніпуляції на кухні — приготування їжі, миття посуду — призводять до накопичення в кімнаті водяних випарів. Це може призвести до виникнення надмірної вологості, цвілі, появи грибка і інших неприємних ефектів. Тому зона горища повинна бути добре вентильована.
Для забезпечення повітряної циркуляції за всіма правилами потрібна система додаткової вентиляції. У цьому питанні допоможе встановлення мансардних вікон з вбудованою вентиляцією, що забезпечить потрібних рух повітря без необхідності постійного відкривання/закривання вікон. Для зимової пори року проблема особливо актуальна, адже часте провітрювання загрожує втратами тепла в будинку.


Що можна розмістити під вікнами

Тут слід відштовхуватися від розмірів вашого приміщення. Чим більша площа горища, тим більше варіантів. Але навіть в умовах обмеженого простору можна з користю використовувати кожен сантиметр. Отже, під мансардним вікном можна розташувати:

• обідній стіл або журнальний столик;
• вазони з квітами;
• невеликі тумбочки.

Якщо вікно знаходиться високо, то під ним можна поставити диван. Не слід турбуватися про занадто яскраве світло з вікон — освітлення легко відрегулювати за допомогою штор, маркізета або жалюзі.


Особливості мансардних вікон

Як ми вже говорили, мансардні вікна для кухні в першу чергу обирають з вологостійкими властивостями. Таке вікно вироблене зі спеціальної термообробленої деревини з білим поліуретановим покриттям. Воно не потребує додаткового догляду протягом усього терміну експлуатації. А безшовна конструкція не накопичує ані бруд, ані пил. То ж і догляду особливого не потрібно — лише протерти вологою ганчіркою.
Крім того, таке вікно — відмінний спосіб додатково утеплити будинок.

Але у якісних мансардних вікон є й інші плюси, наприклад:

• стійкість до механічних пошкоджень;
• простота експлуатації;
• легкість догляду;
• стильний дизайн;
• можливість керувати закриттям або відкриттям вікна дистанційно, інші позитивні властивості.

Облаштування кухні на мансарді — практичне і сучасне рішення. Воно дозволяє заощадити простір, зробити кухонну зону оригінальною. А встановлення вологостійких вікон допоможе підтримувати оптимальний мікроклімат в цій частині будинку.

Готові до наступного кроку?

Extension CTA.jpg

4 способи створити здорове приміщення

90% нашого життя ми проводимо у закритому просторі: працюємо, відпочиваємо, граємось. При цьому ми позбавляємо себе природного світла, яке було рушійною силою нашої еволюції та свіжого повітря, що так важливо для ефективної концентрації.

Дізнатися більше

мансрадні вікна

Де краще розмістити мансардні вікна

Мансардні вікна додають стилю, смаку та краси будь-якій кімнаті. Вони дозволяють природному світлу пронизувати внутрішній простір, максимально освітлюючи інтер’єр вашого будинку. Але їх переваги виходять далеко за межі естетики. Де ж краще встановити мансардні вікна

Дізнатися більше