VELUX Blog UA

Автор Євгеній Цимбалов, лип. 8, 2019

Мансардні вікна додають стилю, смаку та краси будь-якій кімнаті. Вони дозволяють природному світлу пронизувати внутрішній простір, максимально освітлюючи інтер’єр вашого будинку. Але їх переваги виходять далеко за межі естетики.

 Мансардні вікна у будинку можуть значно поліпшити стан здоров'я та покращити настрій його мешканців і зменшити витрати на утримання будинку завдяки економії електроенергії.

Де ж краще встановлювати мансардні вікна у будинку?

Над сходами

Встановлення мансардного вікна дозволить Вам скористатися ефектом тяги для збільшення чистоти повітря і здорової атмосфери будинку. Але що ж таке ефект тяги, і яка від нього користь?

Гаряче повітря піднімається вгору, а холодне залишається знизу. Звучить знайомо? Повертаємось до курсу фізики середньої школи і, що цікаво, це основна концепція ефекту тяги, який значно підвищує природний потік повітря і вентиляцію в будинках. Ефект тяги сприяє спільній взаємодії мансардних та вертикальних вікон для досягнення оптимальної зміни повітря в приміщенні.

За допомогою вертикальних вікон в оселі відбувається циркуляція повітря, яке з часом нагрівається, вбирає запахи і токсини та піднімається до найвищих точок будинку. Відкриваючи мансардні вікна, ми допомагаємо випустити забруднене повітря і створити більш здорову атмосферу у приміщенні. Також за допомогою мансардних вікон можна значно зменшити потребу в кондиціонуванні повітря в будинку в літні місяці.

Простір над сходами буде завжди гарно освітлений вдень і майже ніколи не потребує штучного світла. Адже мансардні вікна забезпечують на 40% більше денного світла, ніж фасадні того ж розміру і, навіть, у похмурий день, денного світла буде достатньо.

Ванна кімната

Ваша ванна кімната не має доступу до природного світла? Чи вікно Вашої ванної кімнати «дивиться» у вікно вашого сусіда? Ви хочете більше конфіденційності та захисту від чужого ока, але потребуєте денного світла?

Через постійне використання гарячої води у ванних кімнатах утворюється додатковий конденсат. Тому вентиляція повітря у ванній кімнаті є не менш, а то й більш важливішою, ніж в інших місцях будинку. Адже постійна волога спричиняє появу шкідливих грибків та плісняви. Це не дуже корисно для вашого здоров’я.

Завдяки мансардним вікнам VELUX у ванній кімнаті, ви матимете вдосталь природного денного світла і вони допоможуть позбутися пару після гарячої ванни або душу. Насолоджуйтесь приватністю, безперешкодним видом і вишуканим дизайном. Додатковою перевагою стане природне світло, яке так необхідне для тих, хто любить наносити макіяж у ванних кімнатах.

Кухня

Кухня часто є центром будинку, де ми проводимо час з сім'єю та друзями, готуємо, їмо та відзначаємо свята. Це також головне приміщення будинку, де рівень температури та вологості часто змінюється через приготування їжі. З програмованим світловим склом ви зможете зберегти свіжість на вашій кухні під час і після приготування їжі, роблячи простір більш приємним для всіх мешканців будинку.

Використовуйте домашній клімат контроль VELUX Active, який працює на основі датчиків і вимірює рівень СО2, вологості та температуру. Таким чином у кухні буде здоровий мікроклімат.

Домашній офіс

Чи знаєте ви, що робота при природному світлі значно менше впливає на напруження очей, що, в свою чергу, запобігає виникненню головного болю?
Встановіть мансардні вікна в домашньому офісі або студії і ви збільшите продуктивність своєї роботи, зведете до мінімуму помилки та покращите свій настрій.

Природне світло, яке проникає в кімнату за допомогою мансардних вікон VELUX, допоможе значно збільшити корисний простір приміщення, покращити умови праці або навчання, а оригінальні штори VELUX посприяють зменшенню відблисків на моніторі комп'ютера, робочому столі або ноутбуці.

Спальня

Місце для відпочинку та відновлення енергії. Тут ви можете сховатися від гамірливого світу й гарно відпочити. Втім, з різних причин – шум вулиці, яскраве світло ліхтаря та брак свіжого повітря — ваш нічний сон порушений. Звідси втома та поганий настрій. Натомість постійне надходження свіжого повітря у приміщення значно покращить ваш сон, а природне світло протягом дня зможе допомогти регулювати внутрішній годинник.

Цікаво знати

мансардні вікна

Де краще розмістити мансардні вікна

Мансардні вікна додають стилю, смаку та краси будь-якій кімнаті. Вони дозволяють природному світлу пронизувати внутрішній простір, максимально освітлюючи інтер’єр.

Дізнатися більше

bottom-5

Кухня в мансарді: на що варто звернути увагу

Мансарда необов'язково повинна бути запиленим та темним горищем, призначеним для зберігання непотрібних речей.

Дізнатися більше