VELUX Blog UA

Автор Юрій Ткаченко, серп. 22, 2019

Пласкі дахи завдяки сучасним дизайнерським рішенням стають все більш популярними в Україні. Крім того, на ринку з'явились нові матеріали для покрівлі і будівництва, а також віконні конструкції, які здатні створити в оселі здоровий мікроклімат.

Переваги будинку з пласким дахом

• такий варіант ідеально доповнить будинок, який виконаний в стилі хай-тек.
• будівництво такої конструкції вимагає менше часу.
• подібна конструкція надає можливість використати додатковий простір для вашого хобі або просто відпочинку. На даху можна облаштувати терасу або квітник;
• на такій конструкції можна встановити спеціалізоване обладнання. Щоб отримати альтернативне джерело електроенергії можна встановити сонячні батареї. Також тут можуть бути розміщені системи, які збирають дощову воду, нагрівачі, вітрогенератори.

Освітлення будинків

Для облаштування будинків з пласким дахом використовують сучасні варіанти вікон – фасадні і зенітні.

Зенітні вікна встановлюються в пласкі покрівлі, де склопакет розташований горизонтально. Спеціальний купол поверх склопакету захищає його від дощу та снігу, а також покращує звукоізоляцію конструкції і ії енергоефективність.

Зенітні вікна для плаского даху 101370-01-XXL

Зенітне вікно VELUX пропонує комфортний і зручний варіант провітрювання. Такі моделі підійдуть не лише для будинків, а й для майстерень, лікарень, офісів. Зенітне вікно забезпечить приміщення свіжим повітрям і денним світлом. Також є можливість додаткової установки маркізету для захисту від спеки.

Зенітні вікна VELUX, в залежності від потреб приміщення та конструкції, можуть бути глухими, тобто ті, які не відкриваються, а є лише джерелом освітлення, чи дистанційно керованими для ефективного провітрювання у тому числі. Є можливість налаштувати регулярне відкриття вікна в автоматичному режимі та керування вікном за допомогою смартфону.

Зенітні вікна мають також чудову звукоізоляцію. Тож ніщо не заважатиме вашій сім'ї відпочивати — ні вуличний гамір, ні гуркіт літаків, ні град, ні рясна злива.

До речі, вам не варто хвилюватися через дощ, якщо ви забудете зачинити вікна, поїхавши у справах. Адже завдяки сенсору дощу вікно автоматично зачиниться й врятує ваш дім від неприємностей.

Як можна використати простір на пласкому даху

Облаштування будь-якого приміщення чи простору вартує чималих зусиль і коштів, тому спеціалісти рекомендують використовувати його раціонально. У випадку з пласким дахом це зробити досить легко і зручно. По суті, це додатковий поверх, яким можна користуватись сезонно. Наприклад, висадити сад.

Також варто задуматись про зону відпочинку — встановити альтанку, щоб сім'я збиралась разом. Біля альтанки легко встановлюється барбекю або мангал. Навіщо виїжджати за межі міста серед тижня, якщо можна влаштувати уїк-енд в себе на даху?

135563-01-XXL

Досвід європейських країн нам підказує, що на даху можна і басейн встановити. На це піде трішки грошей, часу і сил, але воно того варте. Так роблять досить часто, якщо ви маєте одноповерховий будинок. В такій ситуації басейн – ідеальний варіант.

Ще можна запропонувати оригінальне рішення – спортивний майданчик, встановити тренажери. Таке рішення також підійде для одноповерхових будинків. Так чи інакше, а будинок з пласким дахом можна гарно облаштувати, забезпечивши комфорт і в приміщеннях – максимум свіжого повітря та денного світла, і ззовні – майданчиком для відпочинку тощо.

 

Готові до наступних кроків?

Зенитное окно VELUX  CVP 0073 с куполом ISD 0100 120120 электроуправляемое

Вентиляція в будинку 

Зенітні вікна VELUX INTEGRA® укомплектовані зручним сенсорним пультом управління, що забезпечує інтуїтивно зрозуміле дистанційне керування вікнами та шторами. Можна запрограмувати регулярне відчинення вікон для автоматичного провітрювання та наповнення простору свіжим повітрям.

Показати

Вам буде цікаво це прочитати

мансардные окна

4 способи створити здорове приміщення

90% нашого життя ми проводимо у закритому просторі: працюємо, відпочиваємо, граємось. При цьому ми позбавляємо себе природного світла, яке було рушійною силою нашої еволюції та свіжого повітря, що так важливо для ефективної концентрації.

Дізнатися більше

Мансардные окна

Де краще розмістити мансардні вікна

Мансардні вікна додають стилю, смаку та краси будь-якій кімнаті. Вони дозволяють природному світлу пронизувати внутрішній простір, максимально освітлюючи інтер’єр вашого будинку. Але їх переваги виходять далеко за межі естетики. Де ж краще встановити мансардні вікна.

Дізнатися більше