VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, жовт. 20, 2022

Теплоізоляція – одна з головних характеристик будь-якого будівельного матеріалу. І у ВЕЛЮКС для цього є оригінальний продукт – система теплого монтажу BDX 2000 для рівномірного та надійного утеплення усього периметра вікна. Комплект теплого монтажу BDX 2000 складається з двох частин:

1) теплоізоляційна рамка (BDX);

2) гідроізоляційний фартух з дренажним жолобом (BFX).

1-Oct-20-2022-07-53-43-70-AMТеплоізоляційна рамка VELUX (BDX) виготовлена з поліетилену з двома рівнями жорсткості, що зі свого боку забезпечує ідеальне прилягання, навіть якщо дерев’яна конструкція даху не зовсім ідеальна в геометрії. Такого ефекту не маємо змоги досягати, наприклад, мінеральною ватою для покрівель, оскільки мінеральна вата у цьому випадку занадто «м’яка», і про рівномірність розподілу тут годі щось казати.

2-Oct-20-2022-07-55-23-16-AM

Так само, як теплоізоляційна рамка, гідроізоляційний фартух зроблений в розмір вікна, плюс бокові частини складені в кілька разів, щоб легко було обійти обрешітку, і це все не потребує додаткових допасувань. Він виготовлений з супердифузійної мембрани. На краях фартуха нанесено бутил – для щільного приклеювання до вікна. Телескопічний дренажний жолоб монтується над вікном і фіксується до крокв під кутом. У такий спосіб конденсат, який рухатиметься в сторону вікна, буде відведений вбік. Дренажний жолоб виготовлений з нержавіючої сталі і містить спеціальні защібки, які міцно фіксують гідроізоляційну плівку, знову нічого не потребує додаткових допасувань. В комплект також входять метизи.

Теплий монтаж забезпечує відсутність містків холоду, що зі свого боку захищає від утворення конденсату (почорніння та грибок) на відкосах взимку.

3

 

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше