VELUX Blog UA

Автор Сергій Герук, жовт. 13, 2022

Ми вже розглядали детально, що таке комір та для чого він взагалі. Також торкалися питання комплектації комірів. Отже, у цьому матеріалі детальніше розглянемо, що це за комір з «теплим» монтажем та що таке «all inclusive» комір.

Комір з теплим монтажем має позначення 2000, наприклад EDW 2000, EDQ 2000, EDJ 2000. Така комплектація означає, що в цій коробці з коміром також маємо теплоізоляційну рамку (BDX) + гідроізоляційний фартух та дренажний жолоб (BFX). Теплоізоляційна рамка – це рівномірне утеплення вікна по всьому периметру. Також в комплект входить гідроізоляційний фартух з дренажним жолобом. Ці дві складові призначенні для відведення від мансардного вікна конденсату, який може виникати під покрівельним матеріалом (особливо якщо покрівельний матеріал – це метал у будь-якому вигляді).

1

Комплект «all inclusive» – крім вищезгаданих переваг, забезпечує надійну пароізоляцію мансардного вікна. Тобто в такому комплекті є ще й пароізоляційний фартух. Він, як і всі описані вище продукти, виготовлений згідно з розміром вікна. Основною його перевагою є те, що кути цього фартуха спаяні на виробництві. Оригінальна пароізоляція VELUX BBX – надійний герметичний продукт, який не потребує допасувань на будові і монтується за 15-20 хв. В комплект також входить дуже міцний скотч для поєднання із загальною пароізоляцією.

2

Тобто купуючи комплектацію коміра з теплим монтажем, ми отримуємо надійне поєднання вікна з покрівельним пирогом без містків холоду і у такий спосіб заощаджуємо на опаленні. А з комплектом «all inclusive» маємо плюс надійну та правильну пароізоляцію навколо мансардного вікна, що служить надійним захистом навіть за умов похибок у побудові покрівельного пирога загалом. Крім економії на опаленні та відсутності потреби в переробці відкосів, комплект завжди дешевше, ніж купувати кожен товар окремо.

Готові до наступного кроку?

mansardnі_vіnka_velux

Бажаєте збільшити житлову площу будівлі без добудов? Облаштуйте мансарду!

Тенденція до облаштування затишної мансарди замість горища набирає популярності у всьому світі. Що й не дивно – адже таке рішення принесе власникам будинку лише вигоди і не потягне за собою значних фінансових витрат.

Дізнатися більше

mansardnі_vіnka_velux

Чому вікна VELUX — це найкращий вибір для мансарди?

Україна поступово, крок за кроком, впроваджує енергоефективні технології як в промисловості, так і в житловому секторі. І хоча цей рух досить повільний, адже ми все ще залишаємося однією з енергозалежних країн Європи, підвищити енергоефективність власної домівки може кожен.

Дізнатися більше